Desszert vagy reggeli? Én az utóbbinak eszem, és mélységes elégedettséggel tölt el, hogy már reggel 8-kor az édességet nyomom, méghozzá lelkiismeret furdalás nélkül :D Töretlen szerelmem az egyéjszakás zabkása iránt ebben a desszertnek is remekül beillő reggeliben csúcsosodott. Ha az előbbi mondat ellenére tudtok még követni, akkor sorolom, hogy miből áll (csak, hogy meghozzam a ti kedveteket is az elkészítéséhez).
- "egyéjszakás" zabkása egy kis joghurttal lágyítva (Dorka barátnőm tippje alapján)
- vaníliás - kardamomos meggy
- sajtkrémes joghurt
A kardamomtól ne ijedjetek meg, a legtöbb hiperben kapható. De ha anélkül készítitek, akkor sem lesz baj. A meggy pedig szabadon cserélhető más bogyós gyümölcsre (málna, áfonya, eper, szeder, ami épp van). Nem csigázlak titeket tovább, itt az egyszerű, de nagyszerű recept.
Hozzávalók:
A zabkása alaphoz:
30 g finomszemű zabpehely
50 ml tej/növényi tej
1 evőkanál görög joghurt
Fentieket összekeverjük és egy pohár aljába kanalazzuk.
A meggyes réteghez:
10 dkg (fagyasztott) meggy
1 teáskanál vanília
1 késhegynyi kardamom (elhagyható)
édesítő ízlés szerint
A meggyet az édesítővel és a fűszerekkel összerottyantjuk egy kis edényben, épp csak addig, amíg egy kis levet ereszt.
Ezt és a zabkását is reggelig a hűtőbe tesszük.
Krémsajtos réteghez:
1.5 evőkanál light krémsajt (Philadelphia)
2 evőkanál joghurt (lehetőleg görög)
édesítő ízlés szerint
Reggel kikeverjük a krémsajtos réteg hozzávalóit. A zabkásás alapra kanalazzuk a meggyet, majd mehet rá a krémsajt és már ehetjük is.
Ha elkészítettétek, ne felejtsétek el megosztani velem itt vagy Facebookon.