Oat Mill - zab és más

Oat Mill - zab és más

Desszert vagy reggeli?

Sajttorta ízű zabkása vaníliával, kardamommal és meggyel

2016. április 19. - mimi_8005

instagramcapture_524119a6-6ae9-441d-a718-af8b3e9c4676.jpg

Desszert vagy reggeli? Én az utóbbinak eszem, és mélységes elégedettséggel tölt el, hogy már reggel 8-kor az édességet nyomom, méghozzá lelkiismeret furdalás nélkül :D Töretlen szerelmem az egyéjszakás zabkása iránt ebben a desszertnek is remekül beillő reggeliben csúcsosodott. Ha az előbbi mondat ellenére tudtok még követni, akkor sorolom, hogy miből áll (csak, hogy meghozzam a ti kedveteket is az elkészítéséhez).

- "egyéjszakás" zabkása egy kis joghurttal lágyítva (Dorka barátnőm tippje alapján)

- vaníliás - kardamomos meggy

- sajtkrémes joghurt

A kardamomtól ne ijedjetek meg, a legtöbb hiperben kapható. De ha anélkül készítitek, akkor sem lesz baj. A meggy pedig szabadon cserélhető más bogyós gyümölcsre (málna, áfonya, eper, szeder, ami épp van). Nem csigázlak titeket tovább, itt az egyszerű, de nagyszerű recept.

Hozzávalók:

A zabkása alaphoz:

30 g finomszemű zabpehely

50 ml tej/növényi tej

1 evőkanál görög joghurt

Fentieket összekeverjük és egy pohár aljába kanalazzuk.

A meggyes réteghez:

10 dkg (fagyasztott) meggy

1 teáskanál vanília

1 késhegynyi kardamom (elhagyható)

édesítő ízlés szerint

A meggyet az édesítővel és a fűszerekkel összerottyantjuk egy kis edényben, épp csak addig, amíg egy kis levet ereszt. 

Ezt és a zabkását is reggelig a hűtőbe tesszük.

Krémsajtos réteghez:

1.5 evőkanál light krémsajt (Philadelphia)

2 evőkanál joghurt (lehetőleg görög)

édesítő ízlés szerint

Reggel kikeverjük a krémsajtos réteg hozzávalóit. A zabkásás alapra kanalazzuk a meggyet, majd mehet rá a krémsajt és már ehetjük is.

Ha elkészítettétek, ne felejtsétek el megosztani velem itt vagy Facebookon.

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://oatmill.blog.hu/api/trackback/id/tr808595304

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mozo78 2016.05.05. 08:01:20

Szia!

Köszönöm a receptet. kicsit módosítottam rajta (Philadelphia helyett mascarpone, fagyasztott meggy helyett befőtt vagy valamilyen lekvár, a görög joghurt csokidarabos, kardamont nem találtam az A-betűs boltban. ) Nagy kedvenc lett, laktató, egyszerű,finom. :D

mimi_8005 2016.05.05. 08:20:00

@mozo78: Én pedig köszönöm a visszajelzést! Nagyon jól hangzik amit írsz. Pont ezt imádom ebben az alapreceptben, hogy ezerféleképp lehet variálni és így sosem unjuk meg. :D
süti beállítások módosítása