Oat Mill - zab és más

Oat Mill - zab és más

Citromos-ricottás banánkenyér

2016. augusztus 21. - mimi_8005

snapseed_1.jpgSziasztok! Még mindig nagy ügyintézésben vagyok, nem könnyű az életet újrakezdeni egy másik országban, de azért haladunk. Jövő héten költözünk a saját házunkba. Mivel most a ruháinkon kívül gyakorlatilag semmink nincs, bútorokat és még ezer más dolgot kell megvenni, ami egy háztartáshoz kell (konyhai eszközöket csak mértékkel, mert hamarosan érkezik hajóval a konyhai dolgaim nagy része). Közben körbe kellett járni a Gyerekkel a szóba jöhető iskolákat és dönteni, hogy hová menjen. Meglepő módon az állami iskolák sokkal jobbak voltak a magániskoláknál, így az egyik jóhírű állami mellett maradtunk. A beiratkozáshoz (a nálam tapasztaltabb szülők ezt nyilván tudják) sok minden kell, de ami nehezebb, hogy olyan dolgok is, ami otthon nem szükséges. Például az amerikai oltási rendszer különbözik a magyartól, így két oltás is van, ami otthon nem kötelező, itt viszont nem kezdheti el nélkülük az évet. Szóval nem unatkozom. 

De azért főzök is, egyre többet. A héten készült például egy szuper koreai étel, a bibimbap, amit mind nagyon szerettünk. Recept is lesz, de most olyan gyorsan elfogyott, hogy nem volt időm fotóra (ami persze tök jó, örültem neki, hogy mindenkinek ízlett). A füge is még terítéken van, itt most érkeznek kaliforniából a tökéletesen érett, mézédes fügék. Tegnap vettem egy nagy dobozzal és lett belőle többek között egy nagyon extra szendvics, aminek a receptjét a napokban hozom. 

De most vissza a mai recepthez. Banánkenyeret kívántam, de a hőség miatt valamiért egy frissebb ízre vágytam, így került bele a citrom. Tudom, banán és citrom, együtt furán hangzik, de igérem, nem érezni benne a banánt, csak puhává teszi a tésztát, ahogy a ricotta is. Én helyes kis mini kenyérformákban sütöttem meg őket, de süthetitek muffin vagy kenyérformában is (előbbinél kb. 15 perc, utóbbinál kb. 30 perc lesz a sütési idő).  

Hozzávalók:

1 közepes banán (héj nélkül mérve nekem 12 dkg volt, de persze nem kell, hogy dekára ennyi legyen)

15 dkg krémes ricotta (pl. Szarvasi)

1 nagy tojás

2 evőkanál kókuszolaj

1 nagy citrom reszelt héja és leve

15 dkg zabpehelyliszt

1 teáskanál szódabikarbóna

1 teáskanál sütőpor

1 evőkanál édesítő

szeletelt mandula (elhagyható)

A tálaláshoz:

10 dkg ricotta (a 25 dkg-os dobozból megmaradt mennyiség)

2-3 teáskanál édesítő

1-2 evőkanál citromlé

A banánt, a tojást, a ricottát és a kókuszolajat összteturmixoljuk. Hozzáadjuk a lisztet, sütőport, szódabikarbónát, édesítőt és a citrom reszelt héját és levét, majd átturmixoljuk újra, amíg sima lesz. A formába adagoljuk. Ekkor megszórhatjátok szeletelt mandulával, ha szeretnétek (és miért is ne szeretnétek ;))))

A tálaláshoz keverjétek össze a dobozban megmaradt ricottát a frissen facsart citromlével és az édesítővel (kóstoljátok meg, a citromok nem egyformán savanyúak).

180 fokon nálam 20 perc alatt készült el (tűpróba!!).

Ha tetszett a recept, kövessetek a Facebook-on is további receptekért.

snapseed_jpg2_1.jpg

snapseed_jpg3_1.jpg

 

img_0309.JPG 

snapseed_jpg5.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://oatmill.blog.hu/api/trackback/id/tr5710987398

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása