Vagy hívjam zabkásás palacsintának? Tényleg nem tudom mihez hasonlít leginkább. Puha de mégis tartalmas, van mit harapni rajta, de nem fojtós vagy száraz. Egy biztos, ennél egyszerűbb, gyorsabb és egészségesebb palacsintát nem tudok elképzelni (már ha annak vesszük). :)
A legjobb dolgokat tartalmazza a legjobb arányban, minden benne van, ami egy kiegyensúlyozott reggelihez kell: fehérje, szénhidrát, rostok. És finom! Természetesen ez egy alaprecept, variáljátok kedvetek szerint. Én most legszívesebben eperrel eszem, hisz végre itt a szezon. De egész évben sokféle módon ehetitek, mindig a szezonálisat felhasználva.
Hozzávalók:
110 g finomszemű zabpehely
3 tojás
3-4 evőkanál édesítő
9 evőkanál tej
1/2 teáskanál szódabikarbóna (esetleg sütőpor helyette)
A fentieket összekeverjük, 10 percre félretesszük, amíg a zab megszívja magát, majd evőkanálnyi adagokban tapadásmentes serpenyőben oldalanként kb. 1-1 perc alatt kisütjük.
Pár szem epret felkockáztam hozzá, és elkevertem egy kevés mézzel. Kiengedte kicsit a levét, amíg a palacsinta sült. Ezzel és egy kis kókuszreszelékkel megszórva ettük.
Ebből a mennyiségből nekem 13 db palacsinta lett, ami hármunknak elég volt reggelire.