Oat Mill - zab és más

Oat Mill - zab és más

Palacsintának sült zabkása

2016. május 15. - mimi_8005

instagramcapture_de266814-fcbe-42dd-b70e-2f88d9edba43.jpgVagy hívjam zabkásás palacsintának? Tényleg nem tudom mihez hasonlít leginkább. Puha de mégis tartalmas, van mit harapni rajta, de nem fojtós vagy száraz. Egy biztos, ennél egyszerűbb, gyorsabb és egészségesebb palacsintát nem tudok elképzelni (már ha annak vesszük). :)

A legjobb dolgokat tartalmazza a legjobb arányban, minden benne van, ami egy kiegyensúlyozott reggelihez kell: fehérje, szénhidrát, rostok. És finom! Természetesen ez egy alaprecept, variáljátok kedvetek szerint. Én most legszívesebben eperrel eszem, hisz végre itt a szezon. De egész évben sokféle módon ehetitek, mindig a szezonálisat felhasználva.

Hozzávalók:

110 g finomszemű zabpehely

3 tojás

3-4 evőkanál édesítő

9 evőkanál tej

1/2 teáskanál szódabikarbóna (esetleg sütőpor helyette)

A fentieket összekeverjük, 10 percre félretesszük, amíg a zab megszívja magát, majd evőkanálnyi adagokban tapadásmentes serpenyőben oldalanként kb. 1-1 perc alatt kisütjük.

Pár szem epret felkockáztam hozzá, és elkevertem egy kevés mézzel. Kiengedte kicsit a levét, amíg a palacsinta sült. Ezzel és egy kis kókuszreszelékkel megszórva ettük.

Ebből a mennyiségből nekem 13 db palacsinta lett, ami hármunknak elég volt reggelire.

instagramcapture_0fbceb02-530c-4fd4-86be-2805a6f23af8.jpg

instagramcapture_8cf565ee-c30c-4163-aa99-f910fbe8a4c8.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://oatmill.blog.hu/api/trackback/id/tr248708966

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása