Oat Mill - zab és más

Oat Mill - zab és más

Fetás - sült zöldséges tortilla

2017. március 31. - mimi_8005

zoldseges_tortilla_2.JPG

Nem sok mentségem van a nagy csendre, ami mostanában van a blog tájékán, nem is próbálom megmagyarázni. Főzök is, sok újat is, de valahogy nem jutok a fotóig, akkor meg minek leírni, nem? :D Ez sem friss recept, még február elején kaptam le, mielőtt nekiestem volna.

Az étel maga nagyon egyszerű, de nem biztos, hogy eszetekbe jut friss helyett sült zöldséggel feldobni a tortilla tekercseteket, szóval ez a poszt remélem ötletadó. Én azért szeretem, mert egyrészt a sütőben sült idényzöldségek ízesebbek, mint az ilyenkor még elég haloványka paradicsomok vagy uborkák. Másrészt ezzel a tekerccsel ebédre bevihetitek a napi zöldség adagotok jelentős részét. Hús nélkül is nagyon finom, de én többnyire egy kis csirkemellet is sütök hozzá, vagy darált húst, mint a képen láthatóba.

Szóval ahogy írtam, ez a recept csak kiinduló pont, variáljátok kedvetek - ízlésetek szerint. Én most édesburgonyával, cukkkinivel és lilahagymával készítettem, de csak cukkinivel is nagyon ütős.

Hozzávalók (6 tekercshez):

  • 1 kis cukkini
  • 1 kisebb édesburgonya
  • 1 kis fej lilahagyma
  • kb. 5 dkg fetasajt
  • 1 csirkemell kockázva vagy 25 dkg darált hús
  • fűszerek (csipet só és bors, 1 kávéskanálnyi fokhagymapor, oregánó, őrölt római kömény és pirospaprika)
  • 6 szénhidrátcsökkentett vagy teljes kiőrlésű tortilla lap
  • tortillánként 1 tk tejfől
  • valamilyen csípős szósz (pl. Tabasco vagy Sriracha), ha szeretitek

1. A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A zöldségeket megtisztítjuk és hasábokra vagy kockákra vágjuk. Sütőpapíros tepsin összeforgatjuk őket kevés olajjal, sózzuk, borsozzuk, majd mehetnek a sütőbe kb. 30 percre vagy addig amíg puhák és aranybarnák lesznek.

2. Amíg a zöldségek sülnek a kockázott vagy darált húst befűszerezzük és egy pici olajon gyorsan kisütjük.

3. Az összeállításhoz megmelegítjük a tortilla lapot, megkenjük egy pici tejföllel, ráhalmozzuk a sült zöldségeket és egy kevés húst majd megszórjuk morzsolt fetával. Ha szeretitetek löttyintsetek egy kis csípős szószt is rá. Lehet összetekerni és élvezni az ízeket.

Ha tetszett, kövessetek a Facebook-on is.

zoldseges_tortilla.JPG

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

A bejegyzés trackback címe:

https://oatmill.blog.hu/api/trackback/id/tr612175692

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása