Oat Mill - zab és más

Oat Mill - zab és más

Szaftos datolyás muffin

2016. október 17. - mimi_8005

img_1258.JPG

Mostanában sokat küzdök. A lunch box-al, azaz, hogy mi kerüljön a gyerek ebédes dobozába. Meg persze hogy mit vigyen tizórainak és uzsonnának a suliba. Nagy a nyomás. Tudjátok, ez itt Amerika. Előre csomagolt, dobozolt snack-ek mindenhol. És pár hét kellett csak, hogy beinduljon a "de a többiek Oreot visznek, én is azt akarok" mondóka.

Hiába etettem pici korától nagyrészt a saját főztömmel, amint bekerült közösségbe, jött a hatás. Magyarországon nem volt nagy gond, mindenki azt ette, amit az ovi rendelt (ami hol jó volt, hol nem). Itt viszont a gyerekek vagy hozzák az előre csomagoltat vagy helyben veszik a büfében az ennivalót. Egy olyan büfében, ahol minden héten hétfőn csirkefalatka, kedden hamburger, szerdán hot-dog, csütörtökön pizza, pénteken pedig palacsinta van... Minden héten!

Szóval próbálom felvenni a kesztyűt. Egyrészt keményen ellenállok a Gyerek azon igényének, hogy ő is az iskolában akar ételt venni. Helyette minden nap reggel elkészitem az aznapit. Még egy alacsony termoszt is beszereztem, hogy meleg tészta vagy rizs ételeket tudjak vele küldeni. Másrészt nagyon próbálom variálni a rágcsákat, hogy ne unjon rá. Gyümölcsök, zöldségek, házi készitésű muffinok és kekszek vannak főleg a listán. Magok nem, mert mindenféle mag tiltott az iskolában a sok allergiás gyerkőc miatt.

A mai recept is ezek közül került ki és nagyon népszerű volt. A datolyának és a banánnak köszönhetően szaftos és sokáig puha marad (már ha megéri). Ja és nézzétek el: nálunk  a tetején landolt egy kis habbá vert csoki ganache, de nyugodtan készítsétek el anélkül, úgy is szuper és persze alakbarát lesz.

Hozzávalók (12 mini vagy 6 normál muffinhoz):

10 dkg banán (egy kis méretű)

10 dkg puha datolya

1 tojás

1 ek kókuszolaj

3 csapott ek zabpehelyliszt

2 csapott ek kakaó

fél tk sütőpor

fél tk szódabikarbóna

1/4 tk fahéj

3 ek aprított étcsoki

A sütőt melegítsétek elő 180 fokra. A datolyát, banánt, tojást és kókuszolajat aprítógépben turmixoljátok simára. Mehet hozzá a liszt, kakaó, sütőpor, szódabikarbóna és fahéj, majd újabb mixelés. Végül kanállal keverjétek hozzá az étcsokit, majd adagoljátok a muffinformákba. Minimuffin esetén 12 perc kell neki, normál muffin esetén 18-20.

Megjegyzés:

Ha szeretnétek elkészíteni ti is a csokihabot a tetejére, akkor 80 ml tejszínt melegítsetek fel, majd adjatok hozzá 100 gramm darabolt étcsokit és kevergessétek amíg egynemű lesz. Tegyétek egy edénybe, amiben lehet habot verni és mehet a hűtőbe kb. 25 percre, majd egy kézi mixerrel 3-4 perc alatt keverjétek habosra. Mehet habzsákba és lehet játszani. Habzsák híján egy uzsonnászacskóba is tölthetitek, aztán vágjátok le a sarkát és úgy díszítsétek a muffinokat.

Ha tetszett kövessetek Facebook-on is további ötletekért.

img_1254.JPG

img_1252.JPG

img_1253.JPG

img_1255.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://oatmill.blog.hu/api/trackback/id/tr6411796943

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása