Oat Mill - zab és más

Oat Mill - zab és más

Görögország ihlette bulgursaláta

2016. május 30. - mimi_8005

instagramcapture_b91c02b7-a9dd-4ef0-8dd9-a0bd15436256.jpgA kedvenc gabonám a bulgur. Ennek három fő oka van.

  • Az egyik, hogy nagyon finom.
  • A második, hogy baromi egészséges. A glikémiás indexe a gabonafélék között a legalacsonyabb, azaz ha ezt eszed nem lesz 1 óra múlva falásrohamod, ráadásul az így bevitt szénhidrát nem zsírként raktározódik, hanem energiát ad. Tele van rosttal, így az anyagcserének is jót tesz.
  • A harmadik - és szintén ütős indok - hogy annyira de annyira egyszerű dolgozni vele. Gyorsan megfő (kb. mint az előfőzött zacskós rizs) és hidegen sem tapad össze, így a maradékot másnap is jól lehet melegíteni, vagy más célra, mondjuk salátának felhasználni.

Mi megszerettük, rizset már nem is készítek és egyikünknek sem hiányzik. A Gyerek meg elhitte, hogy ez rizs. :D

Most egy Görögország ihlette frissítő és gyorsan összedobható salátát mutatok bulgurral, ami másnap is ugyanolyan finom, mint amikor elkészítettétek. Nálam hűtő-ürítő volt: maradék grillcsirkéből és üveg alján található egyéb maradék hozzávalókból készült.

Hozzávalók 2 fő részére:

100 g bulgur

5-6 levél római saláta

3-4 db szárított paradicsom

10 db fekete olívabogyó

fél fej lilahagyma

8 szem koktélparadicsom

10 dkg fetasajt

maradék sült csirke

fél citrom leve

1-2 evőkanál olaj a szárított paradicsomról

balzsamecet (én szeretek redukciót használni, mert az édeskésebb)

só, bors

A bulgurt megfőzzük, leöblítjük hideg vízzel és hagyjuk lecsöpögni. Amíg fő, összetépkedjük a római salátát, felkockázzuk a fetasajtot, a paradicsomot. A lilahagymát, a szárított paradicsomot és az olívabogyót finomra vágjuk. A kihűlt bulgurt összekeverjük a felaprított zöldekkel, ráfacsarjuk fél citrom levét, sózzuk, borsozzuk, a szárított paradicsom olajából is teszünk rá 1-2 kanállal, végül 1-2 teáskanálnyi balzsamecetet is locsolunk rá. Összekeverjük és a felszeletelt csirkével tálaljuk.  

instagramcapture_8659c366-c5d6-4451-8e69-c10300dc65fc.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://oatmill.blog.hu/api/trackback/id/tr158749646

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása