Oat Mill - zab és más

Oat Mill - zab és más

Zabkása fügével, mandulával és juharsziruppal

2016. augusztus 11. - mimi_8005

untitled_png3.pngHahó, visszatértem (legalábbis remélem nem korai ezt még kijelenteni). Kicsit több mint két hete érkeztünk, és azóta nagyrészt ügyintézéssel teltek a napjaink.

Nagyon más világ ez itt, az emberek és a rendszer szempontjából is, szóval egyelőre van mit megszokni, és az alkalmazkodó képességünkre is nagy szükség van, de összességében azt mondanám, hogy jól boldogulunk, jól haladunk (ami nagyban köszönhető az itteni családtagjainknak is).  

Nekem személy szerint az jelentett nagy segítséget, hogy két fontos hazai rutint átemeltem az itteni mindennapokba: a hajnali futásomat és a zabkásámat. Amint sikerült átállni az itteni időre, beállítottam az ébresztést 5 órára. Ébredés után kávé, aztán mehet a felfedező futás... Persze máris megvan a kedvenc útvonalam a környéken (sajnos emelkedők errefelé egyáltalán nincsenek), de ez csak átmeneti, mert hamarosan elköltözünk az unokatestvéremtől saját bérleménybe, és akkor kezdődhet elölről a felfedezés. :) De úgy szép az élet ha zajlik, nem? 

Futás után pedig jöhet a jól megérdemelt krémes zabkása. Ami jó itt, hogy mivel hatalmas az ország, egész évben van olyan része, ahol a legjobb dolgok megteremnek. Itt nem pár hét egy-egy gyümölcs vagy zöldség szezonja, hanem így augusztus közepén is bárhol kapható például málna, eper vagy akár spárga is. Ennek ellenére én most egy szuper, otthon is épp szezonban lévő gyümölccsel készítettem a tesztelésre erősen javasolt zabkását: fügével.

Írom is gyorsan a receptet (1 adagra):

30 g zabpehely

2 dl folyadék (nálam szokás szerint 1 dl tej és 1 dl víz)

1 evőkanál édesítő 

2 érett füge

1 evőkanál juharszirup (esetleg mézzel helyettesíthető, de javaslom, mindig tartsatok belőle egy üveggel otthon)

1-2 evőkanál szeletelt mandula

További feltétek:

1-2 kocka apróra vágott étcsoki

még juharszirup

A fügével kezdünk: a sütőt bekapcsoljuk grillezésre, vagy ha nincs ilyen a sütőnkön, akkor a legmagasabb fokozatra. Megmossuk a fügéket, négyfelé vágjuk őket és egy tepsire tesszük, majd meglocsoljuk juharsziruppal. Bedugjuk a forró sütőbe kb. 5-6 percre. Amíg a füge karamellizálódik, elkészítjük a zabkását. A zabpelyhet összekeverjük az édesítővel, felöntjük a folyadékkal és 2-3 perc alatt krémesre főzzük. Tálaláskor a zabkásánkra szórjuk a kockázott étcsokit, rátesszük a grillezett fügéket, és megszórjuk a szeletelt mandulával. Ha jó édesen szeretitek Ti is mint én, locsoljatok még rá egy kiskanálnyit a juharszirupból.

Ha elkészítettétek, osszátok meg velem Facebook-on, vagy csak látogassatok el az oldalamra a további receptekért és érdekességekért. 

untitled.png

untitled_png2.png

A bejegyzés trackback címe:

https://oatmill.blog.hu/api/trackback/id/tr3410117614

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása