Eat your greens every day - mondja a művelt angol, azaz együk meg minden nap a szakértők által ajánlott zöldség adagot. Nem tudom Ti hogy vagytok vele, de nekem ez nem mindig megy könnyen. Sokat segít, ha már a reggeliben is van valamilyen zöldség, és az nem feltétlenül a szendvicsbe bújtatott paradicsomkarika lehet csak.
Az éjszakáztatott zabkását már mind ismeritek, ez annak egy másik verziója, kicsit más arányokkal. Nem baj ha nem szeretitek a spenótot, ebben érezni sem fogjátok. Viszont az összes vitamin és egyéb jóság, amit a spenót adhat, benne van ebben a kásában.
A feltéteket variáljátok ízlés szerint, mert az alapnak elég semleges íze van. Mi most egy kis plusz banánnal, aprított étcsokival és pirított kókuszreszelékkel ettük.
Hozzávalók:
80 g zabpehely (finomszemű)
1 nagy érett banán
1 evőkanál édesítő (elhagyható ha elég édes a banán, nekem pl. nem kellett)
1.5 dl tej (én mandulatejet használtam)
1 jó nagy marék bébispenót
Opcionális: pirított kókusz, banán, étcsoki
Este turmixoljátok össze a banánt, spenótot és a tejet. Ha kell, édesítsétek, majd keverjétek bele a zabpelyhet. Éjszakára mehet a hűtőbe lefedve, majd reggel parkoljátok rá a kedvenc feltéteiteket: magvakat, granolát, gyümölcsöt vagy akár mogyoróvajat. Nyugodtak lehettek, mert így máris sokat tettetek a napi zöldségbevitelért egy fincsi reggelivel. :D