Oat Mill - zab és más

Oat Mill - zab és más

Spenótos-banános éjszakáztatott zabkása

2016. június 12. - mimi_8005

instagramcapture_2d374f32-18fb-422d-9cac-97f0229a06a3.jpgEat your greens every day - mondja a művelt angol, azaz együk meg minden nap a szakértők által ajánlott zöldség adagot. Nem tudom Ti hogy vagytok vele, de nekem ez nem mindig megy könnyen. Sokat segít, ha már a reggeliben is van valamilyen zöldség, és az nem feltétlenül a szendvicsbe bújtatott paradicsomkarika lehet csak.

Az éjszakáztatott zabkását már mind ismeritek, ez annak egy másik verziója, kicsit más arányokkal. Nem baj ha nem szeretitek a spenótot, ebben érezni sem fogjátok. Viszont az összes vitamin és egyéb jóság, amit a spenót adhat, benne van ebben a kásában.

A feltéteket variáljátok ízlés szerint, mert az alapnak elég semleges íze van. Mi most egy kis plusz banánnal, aprított étcsokival és pirított kókuszreszelékkel ettük.

Hozzávalók:

80 g zabpehely (finomszemű)

1 nagy érett banán

1 evőkanál édesítő (elhagyható ha elég édes a banán, nekem pl. nem kellett)

1.5 dl tej (én mandulatejet használtam)

1 jó nagy marék bébispenót

Opcionális: pirított kókusz, banán, étcsoki

Este turmixoljátok össze a banánt, spenótot és a tejet. Ha kell, édesítsétek, majd keverjétek bele a zabpelyhet. Éjszakára mehet a hűtőbe lefedve, majd reggel parkoljátok rá a kedvenc feltéteiteket: magvakat, granolát, gyümölcsöt vagy akár mogyoróvajat. Nyugodtak lehettek, mert így máris sokat tettetek a napi zöldségbevitelért egy fincsi reggelivel. :D

instagramcapture_e34af394-5498-4126-8878-24388295b15c.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://oatmill.blog.hu/api/trackback/id/tr138801314

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása