Oat Mill - zab és más

Oat Mill - zab és más

Egészséges mazsolás zabkeksz

Se cukor, se fehérliszt, se vaj - mégis tele ízzel.

2016. július 21. - mimi_8005

instagramcapture_19466fee-b1b1-4dfe-a8cb-16a44b421d15.jpg

Rémesen érzem magam. Egyrészt mert elhanyagoltam a blogot és Titeket, másrészt mert majdhogynem fizikai  fájdalmat okozott már, hogy nincs időm írni. Az mondjuk kamu, hogy most van, de csípve-lopva csak beillesztettem.

A lényeg (még korábban írtam nektek a Rocky road receptjénél), hogy Amerikába költözünk, és ez bizony most csúcsosodik, mert július 26. lesz a napja, hogy elhagyjuk az országot. Érzelmi viharok, nagy búcsúzkodások és irtózatos mennyiségű, nem teljesen előrelátható teendő jellemzi most a napjaimat. Csak annyit mellé, hogy ma papír tányérokat és evőeszközöket vásároltam, szóval nagy történések nem várhatóak a blogon a következő időszakban, de igyekszem majd jelezni, hol tartunk és mi újság gasztrofronton az USA-ban. :)))) Nem tudom mire számítsak, főleg amíg nem lesz konyhám, de Facebook-on próbálok jelenteni majd Nektek.

Ez a zabkeksz recept egy hisztis délután jól sikerült eredménye, amikor már nagyon elegem volt a szélmalomharcból. Egy olyan nap vége, amelyik úgy kezdődött, hogy nettó 2 órát beszélgettem különböző ügyfélszolgálatokkal.

A keksz állaga tökéletes volt: egyszerre puha és ropogós (utóbbi a nagyszemű zabpehelynek köszönhető). Nincs benne cukor, valamint  fehérliszt-, tej és vajmentes. De amúgy meg kit érdekel egy ilyen nap után, fincsi legyen, és kész. Az pedig megvolt. 

Hozzávalók (8 nagy kekszhez):

80 ml kókuszolaj (kókuszzsír megolvasztva)

10 -12 dkg cukornak megfelelő édesítő

1 tojás

70 g nagyszemű zabpehely

120 g teljeskiőrlésű liszt (nálam a fele Zero6 volt)

1 csipet só

1 kávéskanál vaníliaőrlemény (vagy egy zacskó vanília cukor)

1 evőkanál víz

egy nagy marék mazsola

A kókuszolajat és az édesítőt pár percig keverjük mixerrel, majd hozzáadjuk a tojást és a vizet és tovább habosítjuk. Az összes többi hozzávalót külön összekeverjük, és a tojásos keverékhez adjuk. Nagyjából összeállítjuk, majd hozzákeverjük a mazsolát is. Maximalisták ilyenkor kockázott étcsokit is keverhetnek bele, nekem nem volt otthon. :)

A sütőt 180 fokra előmelegítjük, majd kanállal 8 halmot rakunk sütőpapíros tepsire. Kézzel nagyjából kerek, keksz formájúra egyengetjük őket.

Kb. 15-16 percig kell sütni őket (sütőfüggő, ha szép aranybarna, vegyétek ki). Előbb a tepsin hűtsük 10 percet, majd rácson, amíg szobahőmérsékletű lesz. Jól záródó dobozban sokáig ellenne, ha nem fogyna el gyorsan. :)

Keressetek a Facebook-on is, ahol még több recepttel és extra tartalommal várlak Titeket.

instagramcapture_d99105fb-6577-4fc7-b119-db3a4d08ffd1.jpg

instagramcapture_1e81119a-d70e-4dd6-b84f-138d459c168a.jpg

instagramcapture_3e386c38-dc22-444f-9b92-43ed5541ac3b.jpg

instagramcapture_7eb7b0b7-3de5-4a4e-ba64-25344a3d155f.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://oatmill.blog.hu/api/trackback/id/tr348904164

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása