Oat Mill - zab és más

Oat Mill - zab és más

A legjobb édes-sós szendvicsek

2016. szeptember 13. - mimi_8005

img_0585_1.JPG

OK. Szóval ezek a gyors szendvicsek még augusztusban készültek, de a füge és a körte aktuális még most is. Elkezdtem valami hosszas fejtegetést írni Nektek az édes-sós kombinációhoz való viszonyunkról, de feladtam: ha jó minőségű alapanyagokkal dolgoztok, akkor szeretni fogjátok. Sajt megy? OK. Gyümölcsöt szereted? OK. A kettőt együtt imádni fogod. Ennyi.

Akkor jöhetnek a "nem is nagyon recept" receptek, inkább emlékeztetők. :D

Három szendvicset készítettem aznap reggel augusztusban (és előtte még párszor):

1. ÉS EZ AZ ABSZOLÚT KEDVENC!!!!! Kovászos kenyér Philadephia krémsajttal vékonyan megkenve, rá néhány szelet Brie sajt, majd füge szeletek, és végül balzsamecet vagy balzsamecetkrém (pl. ez).

2. Kovászos kenyér Philadephia krémsajttal vékonyan megkenve, rá néhány szelet érett cheddar sajt, majd vékonyra szeletelt körte, és végül balzsamecet vagy balzsamecet krém.

3. Kovászos kenyér Philadephia krémsajttal vékonyan megkenve, rá kecskesajt, majd eper (ezt most szezonon kívül helyettesítsétek áfonyával) és végül balzsamecet vagy balzsamecet krém.

A fentiek közül, ahogy írtam is, a fügés a legkedvencebb, ami azóta egy másik verzióban is a szívünkbe lopta magát: a pirított kenyérre vagy kalácsra krémes ricottát kenek, rá fügét szeletelek és végül megcsorgatom még egy pici mézzel. Egyszerű és nagyon finom.

Akár a vendégket akarjátok elkápráztatni, akár Ti vágytok egy kis változatosságra, próbáljátok ki, amíg ezek a csodás gyümölcsök szezonban vannak.

Ha tetszett, kövessetek a Facebook-on is további receptekért.

A bejegyzés trackback címe:

https://oatmill.blog.hu/api/trackback/id/tr3711693935

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása