Az éjszakáztatott zabkása átváltozása egy sűrű, krémes, csokoládés reggeli itallá. Ahogy megérkezik a jó idő, egyre gyakrabban szeretek reggelire valami folyékonyat "enni". A gyümölcsturmixok jók, de az én szemem attól már 9 órakor kopog. Ezért jó ötletnek tűnt az éjszakáztatott zabkását kicsit bővebb lére engedni, majd reggel egy botmixerrel simára turmixolni. Nem akartam hogy egy zabos kakaó legyen, ezért jól megfűszereztem a kedvenceimmel. A benne lévő chili pedig önmagában is nagyon jó az anyagcserének, hát még zabbal kombinálva!
Ha ragaszkodtok a szilárd reggelihez is, felezzétek el az adagotokat a pasitokkal, és egyetek mellé egy kis szendvicset vagy gyümölcsöt. A zab jótékony hatása így is érvényesül. Drága zabszerető olvasóim, próbáljátok ki, szeretni fogjátok. :)
Hozzávalók:
2.5 dl tej (lehet sima tej, de mandula vagy csokis szójatej is)
30 g finomszemű zabpehely
2 csapott evőkanál kakaópor
1 csapott evőkanál édesítő/méz/juharszirup
1 kávéskanál vanília
2 csipet chilipor
1 nagy csipet fahéj
1 csipet só
pár reszelésnyi szerecsendió (elhagyható)
A fenti hozzávalókat este keverjétek össze, és éjszakára tegyétek a hűtőbe lefedve. Reggel botmixerrel vagy turmixban keverjétek simára és már ihatjátok is (vagy vigyétek magatokkal a munkahelyre egy cuki üvegben). :)