Oat Mill - zab és más

Oat Mill - zab és más

Fűszeres-csokoládés zabkása smoothie

2016. május 25. - mimi_8005

instagramcapture_fca31d1e-2b2f-44c3-93c6-7c5c7bc95ac3.jpgAz éjszakáztatott zabkása átváltozása egy sűrű, krémes, csokoládés reggeli itallá. Ahogy megérkezik a jó idő, egyre gyakrabban szeretek reggelire valami folyékonyat "enni". A gyümölcsturmixok jók, de az én szemem attól már 9 órakor kopog. Ezért jó ötletnek tűnt az éjszakáztatott zabkását kicsit bővebb lére engedni, majd reggel egy botmixerrel simára turmixolni. Nem akartam hogy egy zabos kakaó legyen, ezért jól megfűszereztem a kedvenceimmel. A benne lévő chili pedig önmagában is nagyon jó az anyagcserének, hát még zabbal kombinálva!

Ha ragaszkodtok a szilárd reggelihez is, felezzétek el az adagotokat a pasitokkal, és egyetek mellé egy kis szendvicset vagy gyümölcsöt. A zab jótékony hatása így is érvényesül. Drága zabszerető olvasóim, próbáljátok ki, szeretni fogjátok. :)

Hozzávalók:

2.5 dl tej (lehet sima tej, de mandula vagy csokis szójatej is)

30 g finomszemű zabpehely

2 csapott evőkanál kakaópor

1 csapott evőkanál édesítő/méz/juharszirup

1 kávéskanál vanília

2 csipet chilipor

1 nagy csipet fahéj

1 csipet só

pár reszelésnyi szerecsendió (elhagyható)

A fenti hozzávalókat este keverjétek össze, és éjszakára tegyétek a hűtőbe lefedve. Reggel botmixerrel vagy turmixban keverjétek simára és már ihatjátok is (vagy vigyétek magatokkal a munkahelyre egy cuki üvegben). :)

A bejegyzés trackback címe:

https://oatmill.blog.hu/api/trackback/id/tr508742414

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása