Mióta Amerikában vagyunk, többet és nehezebbeket eszünk. Egyrészt mert sokat vagyunk úton ügyintézés miatt, és muszáj azt enni, amit épp útközben találunk. És amit útközben találunk, az ezen a környéken pizza, hamburger, szendvics vagy mexikói. Másrészt bekerültünk egy nagycsaládba, ahol a vacsora fontos közös alkalom, és nem épp a korábban szokásos kis joghurt-gyümölcs vagy saláta vacsorákat esszük. Plusz belépett az életünkbe Ben és Jerry, azaz a legőrültebb amerikai fagylalt, ami isteni finom, ezerféle variációban kapható és sajnos csillió kalória van benne. Kedvencünk a mogyoróvajas kekszes, nehéz lenne leírni mennyire jó.
Persze igyekszünk tartani a mértéket, és szinte minden nap edzünk (én szorgosan futok, és visszatértem a súlyokhoz is), de ha formában akarunk maradni, muszáj az ételekre is odafigyelni.
Szóval beindult az agyam, és egyfolytában alakbarát ételeken agyalok, hogy az étkezéseink egy része legalább rendben legyen. Így készült ez a szuper nyers zabszelet is, amit megosztok Veletek. Most málnával és étcsokival készítettem, de variáljátok kedvetek szerint, pl.: a kakaó helyett instant kávéval.
És akkor a recept.
Hozzávalók:
15 dkg zabpehely (finomszemű)
2 evőkanál édesítő
5 evőkanál kókuszolaj
4 evőkanál juharszirup vagy méz
2 teáskanál kakaópor
10 dkg málna (fagyasztott is jó, vagy bármi más bogyós gyümölcs)
a bevonáshoz 4-5 dkg étcsoki megolvasztva
A málnát az édesítővel egy kis lábasban addig főzzük, amíg minden nedvesség eltávozik belőle és csak a püré marad. A zabpelyhet összekeverjük a kakaóval, majd hozzáadjuk a málnát, a kókuszolajat és a juharszirupot/mézet. Alaposan összekeverjük, majd egy sütőpapiros tálcára kb. 2-3 centi magasan, téglalap alakban elterítjük. Igyekezzetek a széleket is szépen eldolgozni. Ha kész, mehet a fagyasztóba 10-15 percre.
Amíg az alap hűl, olvasszátok meg a csokoládét a mikróban kb. 2 perc alatt. Vegyétek ki a zabpelyhes alapot a fagyóból, és vágjátok 8 egyforma szeletre, majd egy kanál segítségével csorgassátok meg szép csíkosan a szeleteket csokival. Díszitsétek kedvetek szerint, én most szeletelt mandulát tettem rá. Mehet vissza a hűtőbe, amíg a csoki megdermed és már lehet is tesztelni. Hűtőben egy hétig is vidáman elvan.
További receptekért és ötletekért kövessetek a Facebook-on is.
És a csodálatos naplemente, amiben a poszt írása közben gyönyörködhettem. Muszáj ezt is megosztanom Veletek. :D